Кадър Европейски център за транспортни политикиЕкип на ЕЦТП направи поредни измервания

...
Кадър Европейски център за транспортни политикиЕкип на ЕЦТП направи поредни измервания
Коментари Харесай

ЕЦТП: Продължава да се влошава качеството на  новата маркировка на АМ Тракия

Кадър Европейски център за транспортни политики

Екип на ЕЦТП направи следващи измервания на пътната маркировка на Автомагистрала " Тракия " в ремонтирания 40-километров сектор сред Стара Загора и Чирпан. Припомняме, че наши специалисти наблюдават положението на маркировката от момента на полагането й. 

Резултатите демонстрират, че равнищата на светлоотразителност не престават да падат и положението й се утежнява. Освен измирването с рефлектометър, бяха взети проби и с микроскоп, като се откри, че на някой сектори 1/3 от стъклените перли към този момент са счупени, което прави маркировката негодна и рискова.



ЕЦТП неведнъж насочи питания към Министерство на регионалното развитие за това по кое време маркировката ще бъде поправена. Бе поискана и информация за издадените от министерството фактури за осъществяването, само че такава продължава да се отхвърля без явен претекст. 

Опасенията на специалистите ни са, че в зимния интервал стойностите на светлоотразителност ще се влошат в допълнение, което ще докара до нарастване на риска от ПТП. 



Настояваме за незабавна гаранционна замяна на маркировката в целия сектор и за обективно следствие за това за какво е позволено да си поставя маркировка, която не дава отговор на нормативните условия. Настояваме и за това да се даде отговор на обществото за какво министър Комитова отхвърля да даде информация за това какъв брой тъкмо е коствала маркировката за 1 кв/м и дали има връзка с фирмата-изпълнител. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР